Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ανεβάζει ταχύτητα" λόγω JPMorgan η Ευρώπη

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη της JPMorgan Chase, ενώ σταθερά ανοδική κίνηση ακολουθεί η υψηλή τεχνολογία. Ανοδικές τάσεις στα futures Wall Street.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά μεγέθη τριμήνου, αρχικά των Intel και ASML Holdings και μετά της JPMorgan Chase ήταν αρκετά για να επαναφέρουν τα χαμόγελα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές τραπεζών και τεχνολογικών ομίλων να κινούνται υψηλότερα.

Η JPMorgan Chase, ο πρώτος τραπεζικός όμιλος των ΗΠΑ που ανακοινώνει μεγέθη τριμήνου, κατόρθωσε να ξεπεράσει κατά πολύ τις εκτιμήσεις, με αποτέλεσμα η μετοχή της να ενισχύεται άνω του 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, ενώ η μετοχή της Intel σημειώνει κέρδη της τάξης του 4%.

Κέρδη μεταξύ 0,8% έως 2,8% για τους τίτλους των τεχνολογικών ομίλων Infineon, STMicroelectronics, Logitech και Aixtron, ενώ κατά 1,6% υψηλότερα κινείται η μετοχή της ASML Holdings.

Κοντά στο 1% η ενίσχυση για τους τραπεζικούς τίτλους των BNP Paribas, HSBC, Barclays, Societe Generale και Commerzbank.

Κέρδη 0,6% για τον FTSEurofirst 300, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 1.105,13 μονάδων. Ανάλογη εικόνα στους βασικούς δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τον DAX 30 να ενισχύεται κατά 0,8% στις 6.282,93 μονάδες, τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 0,6% στις 5.799,95 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,7% υψηλότερα στις 4.063,72 μονάδες.

Σε θετική πορεία και λόγω JPMorgan Chase, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street. Άνοδος 0,29% για Dow Jones, κέρδη 0,3% για S&P 500, ενώ κατά 0,5% υψηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της δημοσιοποίησης του Beige Book της Fed για την αμερικανική οικονομία, καθώς και των ανακοινώσεων για την πορεία πληθωρισμού και λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Μάρτιο

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v