Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική στήριξη στις ευρωαγορές

Τα θετικά οικονομικά μεγέθη τεχνολογικών εταιριών όπως οι Intel και ASML στηρίζουν τον κλάδο και την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη στην Ασία, με άνοδο 0,39% για Nikkei.

Η ανακοίνωση μεγεθών α’ τριμήνου αλλά και προβλέψεων β’ τριμήνου καλύτερων των εκτιμήσεων από τους τεχνολογικούς ομίλους Intel και ASML Holdings, αποτελεί την βασική αιτία για την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών για πρώτη φορά μετά από τρεις συνεδριάσεις αποδυνάμωσης.

Θετική η πορεία και για τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων αλλά και χημικών βιομηχανιών. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τόσο στην ανακοίνωση των μεγεθών α’ τριμήνου από την JPMorgan Chase (στις 14.00 ώρα Ελλάδος), καθώς είναι η πρώτη αμερικανική τράπεζα που δημοσιοποιεί οικονομικά αποτελέσματα, όσο και σε μακροοικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ, με κορυφαίο εξ αυτών τη δημοσιοποίηση του Beige Book της Fed.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,6% στις 6.258,59 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,5% στις 5.791,47 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,6% υψηλότερα στις 4.056,68 μονάδες.

Θετική η εικόνα στις ασιατικές αγορές, μετά την ανατίμηση του δολαρίου Σιγκαπούρης και τα θετικά νέα για την οικονομία της Ν. Κορέας, ενώ ο Dow Jones κατόρθωσε να «κρατήσει» τις 11.000 μονάδες στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v