Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορές: Πληθωρισμός E.E. & BofA στο επίκεντρο

Η πορεία του πληθωρισμού στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, βάσει της τελικής «μέτρησης» της Eurostat, καθώς και τα μεγέθη τριμήνου της Bank of America και GE βρίσκονται στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής.

Αγορές: Πληθωρισμός E.E. & BofA στο επίκεντρο
Η πορεία του πληθωρισμού στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, βάσει της τελικής «μέτρησης» της Eurostat, καθώς και τα μεγέθη τριμήνου της Bank of America βρίσκονται στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη τον Μάρτιο ανακοινώνονται στις 12.00 ώρα Ελλάδος, με πρόβλεψη των αναλυτών ότι έχει ενισχυθεί στο 0,9% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, ενώ παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,5% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2009.

Μερίδιο της επενδυτικής προσοχής προσφέρει και στην ανακοίνωση για την εκκίνηση κατασκευής νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, που πραγματοποιείται στις 15.30 ώρα Ελλάδος. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ενισχύθηκαν στις 610.000 από 575.000 που ήταν τον Φεβρουάριο.

Από πλευράς εταιρικών μεγεθών η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις ανακοινώσεις των μεγεθών τριμήνου των Bank of America και General Electric (GE). Στην περίπτωση της BofA, οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα κέρδη της έχουν υποχωρήσει στα 0,09 δολάρια ανά μετοχή από 0,44 δολάρια ανά μετοχή που ήταν στο α' τρίμηνο του 2009. Ανάλογη εκτίμηση, για πτώση κερδών υπάρχει και για την GE. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη του ομίλου υποχώρησαν στα 0,16 δολάρια ανά μετοχή, από 0,26 δολάρια ανά μετοχή που ήταν πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v