Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκόνη και Goldman «ρίχνουν» την Ευρώπη

Σταθερά σε πτωτική τροχιά μετοχές αερομεταφορέων, ελέω σκόνης και τραπεζών, λόγω Goldman, με αποτέλεσμα να διατηρείται η αρνητική εικόνα στην Ευρώπη. Πτωτικά τα futures Wall Street.

Ο αρνητικός απόηχος από την καταδίκη της Goldman Sachs στις ΗΠΑ από την SEC και η επακόλουθη έναρξη ερευνών για τον όμιλο από τις βρετανικές αρχές, συνεχίζει να πλήττει τις μετοχές τραπεζικών ομίλων.

Σταθερά "προσγειωμένες" και "φορτωμένες" με υψηλές απώλειες οι μετοχές αερομεταφορέων, εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας δεκάδων αεροδρομίων στην Ευρώπη και ακύρωση αρκετών εκατοντάδων πτήσεων.

Στο 0,6% οι απώλειες για τον FTSEurofirst 300, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 1.088,83 μονάδων.

Πτώση μεταξύ 0,2% και 1,7% για τους τραπεζικούς τίτλους των BNP Paribas, Credit Suisse, HSBC, Societe Generale και UBS. Νέο βαρύ πλήγμα για τις ελληνικές τράπεζες με τον τραπεζικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών να υποχωρεί 3,4%.

Κάτι παραπάνω από ισχυρές οι πιέσεις για τις μετοχές αερομεταφορέων, μετά και την εκτίμηση της ΙΑΤΑ ότι ο κλάδος έχει ζημίες 200 εκατ. δολαρίων ημερησίως εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας ευρωπαϊκών αεροδρομίων. Απώλειες μεταξύ 3,1% και 4,4% για τις μετοχές των Lufthansa, Air France-KLM, EasyJet, Ryanair και British Airways.

Σε ό,τι αφορά τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς δείκτες ο DAX 30 υποχωρεί κατά 0,41% στις 6.155,65 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 0,54% στις 5.712,88 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,63% στις 3.961,50 μονάδες.

Πτωτική κίνηση, αυτήν την ώρα, για τα futures της Wall Street. Πτώση 0,44% για Dow Jones, 0,49% για S&P 500 και απώλειες 0,39% για Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τον σύνθετο δείκτη οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ (Leading Indicator) Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v