Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η σκόνη... προσγειώνει την Ευρώπη

Σε τροχιά υποχώρησης οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές αεροπορικών ομίλων να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, ενώ πιέσεις ασκούνται και στους τραπεζικούς τίτλους στον απόηχο της Goldman Sachs.

Ισχυρές οι πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, με επίκεντρο τις μετοχές αεροπορικών ομίλων και τραπεζών. Η εκτίμηση της IATA ότι οι αεροπορικές εταιρίες χάνουν 200 εκατ. δολάρια ημερησίως εξαιτίας της ακύρωσης πτήσεων λόγω της ηφαιστειακής σκόνης που έχει καλύψει τον εναέριο χώρο της Ευρώπης είναι αρκετή για να οδηγεί σε κάθετη υποχώρηση τις μετοχές του κλάδου.

Ανάλογη εικόνα και για τους τραπεζικούς τίτλους μετά την είδηση ότι ξεκινούν έρευνες για την Goldman Sachs στη Βρετανία, ενώ η αρχή ελέγχου κεφαλαιαγοράς της Γερμανίας, Bafin έχει ζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ζήτημα της Goldman από την SEC.

Απώλειες της τάξης του 6,7% για την Air France-KLM, πτώση 5,5% για την Ryanair, ενώ κατά 4,3% χαμηλότερα κινείται η μετοχή της British Airways. Πτώση 3,8% για την Deutsche Bank, ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται οι μετοχές των περισσότερων μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί 0,5% στις 6.151,69 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 0,5% στις 5.715,55 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,8% χαμηλότερα στο επίπεδο των 3.956,05 μονάδων.

Ισχυρές οι πιέσεις που ασκήθηκαν στις ασιατικές αγορές λόγω τόσο της Goldman Sachs όσο και μέτρων της Κίνας για περιορισμό στα νέα στεγαστικά δάνεια. Πτωτική κίνηση για την Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v