Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Goldman "ανεβάζει" τις ευρωαγορές

Η ανακοίνωση μεγεθών τριμήνου της Goldman άνω των εκτιμήσεων, παρά τις έρευνες κατά της εταιρίας και στη Βρετανία, βοηθούν τις ευρωπαϊκές αγορές να κινηθούν υψηλότερα. Θετική πορεία και στα futures Wall Street.

Η Goldman Sachs κατορθώνει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες διευρύνουν τα κέρδη τους, στηριζόμενες και στην καλή πορεία μετοχών αεροπορικών ομίλων, καθώς αποκαθίσταται σταδιακά η εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη.

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε διπλασιασμό κερδών για το α' τρίμηνο του 2010, τα οποία ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ ο επικεφαλής της τράπεζας φρόντισε να ευχαριστήσει μετόχους αλλά και πελάτες οι οποίοι συνεχίζουν να στηρίζουν την τράπεζα παρά τις "περικοπλοκές" των τελευταίων ημερών.

Ισχυρά κέρδη 5,7% για την μετοχή της Daimler μετά την αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη της, ενώ κέρδη 2,2% σημειώνει ο τίτλος της Deutsche Bank. Άνοδος από 0,3% έως και 1% για τους τίτλους των Banco Santander, BNP Paribas και HSBC.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 1,28% στις 6.241,24 μονάδες, με τον FTSE 100 να κινείται κατά 0,8% υψηλότερα στις 5.767,85 μονάδες και τον CAC 40 να σημειώνει κέρδη 1,09% στις 4.013,86 μονάδες.

Σε θετική πορεία κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street. Κέρδη 0,09% για Dow Jones, άνοδος 0,33% για S&P 500, ενώ κατά 0,32% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v