Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στην Ευρώπη

Οι πιέσεις στις μετοχές τραπεζικών ομίλων αλλάζουν την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών οι οποίες «γύρισαν» πτωτικά, παρά το ράλι της τεχνολογίας. Πτωτική κίνηση και στα futures της Wall Street.

Αρνητική στροφή για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι τράπεζες ακολουθούν πτωτική πορεία, στον απόηχο τόσο των ερευνών για την Goldman Sachs όσο και των προτάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για επιβολή φόρου στα κέρδη των τραπεζών.

Το ΔΝΤ προτείνει στις κυβερνήσεις του G20 να επιβάλλουν φόρο επί των κερδών των τραπεζικών ομίλων, ένα μέτρο το οποίο αντιμετωπίζεται από αρκετές εξ αυτών με θετικό τρόπο, με δεδομένο ότι επιθυμούν να εφαρμόσουν μέτρα μείωσης χρεών και ελλειμμάτων.

Απώλειες μεταξύ 0,7% και 1,5% για τους τίτλους των Barclays, HSBC, Societe Generale, BNP Paribas και Deutsche Bank.

Στον αντίποδα ράλι εξακολουθούν να καταγράφουν οι μετοχές τεχνολογικών ομίλων μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων μεγέθη των Apple και Yahoo.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί 0,3% στις 6.243,88 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 0,8% στις 5.731,98 μονάδες και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται κατά 0,82% στις 3.993,81 μονάδες.

Πτωτική πορεία ακολουθούν αυτήν την ώρα τα futures της Wall Street, με εξαίρεση τον Nasdaq ο οποίος ενισχύεται κατά 0,25%. Απώλειες 0,26% για Dow Jones και πτώση 0,2% για S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v