Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια σταθεροποίησης σε Ευρώπη

Σε στενή κλίμακα διακύμανσης οι ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή της έκθεση στης Eurostat αλλά και πληθώρας εταιρικών μεγεθών τριμήνου. Πιέσεις στην Ασία, με απώλειες 1,2% για Nikkei.

Ήπιες διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους τραπεζικούς τίτλους, όμως, να παραμένουν σε τροχιά πιέσεων, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι στις ΗΠΑ σχετικά με τις αλλαγές στον τρόπο εποπτείας του χρηματοοικονομικού συστήματος.

Παράλληλα οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή και έκθεσης της Eurostat, σχετικά με την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια του 2009.

Πρακτικά αμετάβλητος ο FTSEurofirst 300 στο επίπεδο των 1.096,46 μονάδων, μετά τις απώλειες 0,7% που σημείωσε στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Σημαντικές οι πιέσεις στους τραπεζικούς τίτλους, με τις μετοχές των Barclays, Royal Bank of Scotland, BNP Paribas, Societe Generale και UBS να υποχωρούν μεταξύ 0,6% και 0,8%. Πτώση άνω το 3% για την Credit Suisse, η οποία δεν φαίνεται να ικανοποιεί την αγορά παρά το ότι συνέχισε να είναι κερδοφόρα στο α’ τρίμηνο και μάλιστα κατά πέμπτο διαδοχικό τρίμηνο.

Απώλειες μόλις 0,1% για τον DAX 30 στις 6.232,24 μονάδες, με τον FTSE 100 να παραμένει αμετάβλητος στο επίπεδο των 5.724,13 μονάδων και τον CAC 40 να υποχωρεί 0,1% στις 3.967,03 μονάδες.

Σε πτωτική τροχιά οι ασιατικές αγορές, ενώ οριακή διακύμανση σημείωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v