Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική πορεία για τις ευρωαγορές

Τράπεζες και μεταλλευτικές εταιρίες στηρίζουν την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ανακούφισης για το ελληνικό ζήτημα. Ισχυρά κέρδη στην Ασία, με άνοδο 2,2% για Nikkei.

Η πολύ καλή πορεία στις μετοχές τραπεζικών ομίλων και εταιριών που δραστηριοποιούνται στους κλάδους μετάλλων και πρώτων υλών στηρίζει την ανοδική τροχιά των κορυφαίων ευρωπαϊκών αγορών.

Σχετική ανακούφιση υπάρχει για το ελληνικό ζήτημα, παρά τις επιπλοκές που φαίνεται να υπάρχουν για την ενεργοποίηση του προγράμματος στήριξης κατ’ αρχήν από την ευρωζώνη και δευτερευόντως από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εκ των εταιριών που ανακοίνωσαν σήμερα οικονομικά μεγέθη, η Air Liquide ενισχύεται κατά 1,7% καθώς ικανοποίησε τις αγορές, ενώ ράλι 8,3% καταγράφει ο τίτλος της εταιρίας Tom Tom, μετά την επιστροφή της σε κερδοφόρα πορεία στο α’ τρίμηνο.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται κατά 1% στις 6.326,22 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,9% στις 5.777,46 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 1,2% υψηλότερα στο επίπεδο των 3.999,37 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v