Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεύρυνση απωλειών στις ευρωαγορές

Οι πιέσεις σε μετοχές τραπεζών και μεταλλευτικών ομίλων οδηγούν σε περαιτέρω απώλειες τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές. Παραμένουν οι ανησυχίες των επενδυτών για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Ενισχύονται οι πιέσεις στις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες σημειώνουν σημαντικές απώλειες λόγω της πτωτικής πορείας στις μετοχές τραπεζικών ομίλων αλλά και μεταλλευτικών εταιριών. Η ανησυχία για το μέλλον της Ελλάδας και τον ακριβή χρόνο ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης παραμένει ένα θέμα που απασχολεί, σοβαρά, τους επενδυτές.

Πτώση 1% για τον FTSEurofirst 300, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 1.091,90 μονάδων, με τις τράπεζες να αποτελούν το βασικό "βαρίδι".

Απώλειες μεταξύ 0,4% και 1,6% για τους τίτλους των HSBC, Societe Generale, BNP Paribas, ενώ αρνητική στροφή καταγράφει και η μετοχή της Deutsche Bank, παρά την ανακοίνωση μεγεθών α' τριμήνου καλύτερων των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Η υποχώρηση της τιμής του χαλκού στο χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου, οδηγεί σε απώλειες 1,2% τη μετοχή της BHP Billiton, ενώ κατά 2,3% χαμηλότερα κινείται ο τίτλος της Xstrata.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 σημειώνει πτώση της τάξης του 0,14% στις 6.323,18 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 0,5% στις 5.725,04 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,57% χαμηλότερα στις 3.974,59 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v