Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαθέσεις σταθεροποίησης στις ευρωαγορές

Οριακές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην πληθώρα εταιρικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου. Μεικτή εικόνα στην Ασία, με κέρδη 0,4% για Nikkei, πτώση 2,6% για Κίνα.

Διακόπτουν το διήμερο ράλι οι ευρωπαϊκές αγορές, κινούμενες πάντως με οριακές μεταβολές και σε στενό εύρος διακύμανσης, με την προσοχή να στρέφεται στα οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου κορυφαίων εταιριών.

Κέρδη 1% για τη μετοχή της Deutsche Bank η οποία ανακοίνωσε μεγέθη α’ τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων των αγορών, ενώ κατά 1,5% υψηλότερα κινείται η μετοχή της BP καθώς τα δικά της κέρδη α’ τριμήνου διπλασιάστηκαν.

Πάντως η ελληνική κρίση δεν «φεύγει από το μυαλό» των επενδυτών, οι οποίοι αναμένουν με αρκετή αγωνία τις εξελίξεις και κάποια ένδειξη για το πότε ευρωζώνη και ΔΝΤ θα προχωρήσουν στην παροχή της πρώτης δόσης του δανείου στήριξης προς την Ελλάδα.

Οριακά κέρδη 0,3% για τον FTSEurofirst 300, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 1.100,29 μονάδων, με στήριξη και από τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, με τον κλάδο να συνεχίζει να είναι ο στυλοβάτης των ευρωπαϊκών δεικτών. Άνοδος 1,3% για την Rio Tinto, ενώ η Xstrata κινείται κατά 1,9% υψηλότερα.

Μόλις 0,01% η πτώση για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στις 6.330,26 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,1% στις 5.757,78 μονάδες και τον CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,1% στις 3.994,94 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v