Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε τροχιά πιέσεων διατηρούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να στρέφουν στην προσοχή τους στη συνεδρίαση της ΕΚΤ αλλά και στην πληθώρα εταιρικών μεγεθών γ’ τριμήνου.

Σε τροχιά πιέσεων διατηρούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να στρέφουν στην προσοχή τους στη συνεδρίαση της ΕΚΤ αλλά και στην πληθώρα εταιρικών μεγεθών γ’ τριμήνου.

Σε θετική πορεία οι μετοχές των Deutsche Telekom (1,6%) και BNP Paribas (1%), μετά την ανακοίνωση μεγεθών τριμήνου καλύτερων των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Η προσοχή των αγορών είναι, πλέον, επικεντρωμένη στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας . Οι αναλυτές έχουν προεξοφλήσει ότι και οι δύο τράπεζες θα διατηρήσουν αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια στο 1% και 0,5% αντίστοιχα. Το ενδιαφέρον έγκειται, στην περίπτωση της ΕΚΤ στις εκτιμήσεις της τράπεζας για την οικονομία της ευρωζώνης αλλά και στις όποιες «αποκαλύψεις» θα προσφέρει ο επικεφαλής της κ. Jean-Claude Trichet στην παραδοσιακή συνέντευξη Τύπου.

Η BoE ευθυγραμμίστηκε με τις προβλέψεις προχωρώντας σε διατήρηση του βασικού επιτοκίου στο 0,5%, αλλά φρόντισε να προχωρήσει σε μία ακόμη αύξηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αγορές ομολόγων συνολικής αξίας 200 δισ. στερλινών, έναντι 175 δισ. στερλινών που ήταν μέχρι σήμερα, καθώς η βρετανική οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας παραμένουν στον "κλοιό" της ύφεσης.

Σε ό,τι αφορά τους βασικούς ευρωπαϊκούς δείκτες απώλειες 0,4% σημειώνει ο DAX 30 διαμορφούμενος στις 5.421 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 0,5% στις 5.078 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 0,3% χαμηλότερα στις 3.656 μονάδες.

Σε τροχιά πιέσεων βρέθηκαν και οι ασιατικές αγορές, λόγω ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Μικτή και ήπια η αντίδραση της Wall Street στις ανακοινώσεις της Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v