Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος σε Ευρώπη-futures Wall Street

Ράλι μετοχών και εμπορευμάτων σε διεθνές επίπεδο, με τον χρυσό να κατακτά νέο ιστορικό ρεκόρ, ενώ αντίθετα δολάριο και γεν υποχωρούν. Η Fed επιστρέφει στο προσκήνιο της επενδυτικής προσοχής.

Σε «διαδικασία» ράλι μετοχές και εμπορεύματα ανά την υφήλιο, σε πλήρη αντίθεση με δολάριο και γεν τα οποία κινούνται πτωτικά. Συνεχίζεται η εντυπωσιακή πορεία του χρυσού, ο οποίος ξεπέρασε τα 1.090 δολάρια στο Λονδίνο, ενώ οι αναλυτές θεωρούν ότι τα 1.100 δολάρια είναι «θέμα ημερών ή ακόμη και ωρών».

Άνοδος 0,6% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην ανακοίνωση της Fed στις 21.15 ώρα Ελλάδας. Το σημαντικό θέμα στην όλη υπόθεση, έγκειται κυρίως στην φρασεολογία που θα χρησιμοποιήσει η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ για τα επιτόκια αλλά και την αμερικανική οικονομία. Όσο για το επίπεδο των επιτοκίων έχει, πλήρως, προεξοφληθεί ότι θα παραμείνουν στο επίπεδο του 0% έως 0,25%.

Ανάκαμψη από το χαμηλό μηνός για τον DJ Stoxx 600, ο οποίος σημειώνει κέρδη 1,2%, καθώς τα εταιρικά μεγέθη κορυφαίων ευρωπαϊκών ομίλων ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Βάσει στοιχείων του Bloomberg εκ των 170 εισηγμένων στον DJ Stoxx 600 οι οποίες έχουν ανακοινώσει μεγέθη τριμήνου, το 59% έχει ξεπεράσει σημαντικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Για τον S&P 500 εκ των 364 εισηγμένων που έχουν δημοσιοποιήσει μεγέθη τριμήνου το 84% έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις.

Ανάλογα αισιόδοξη εικόνα καταγράφεται και στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες, με τον DAX 30 να ενισχύεται κατά 1,4% στις 5.428 μονάδες. Άνοδος 0,83% για τον FTSE 100 στις 5.078 μονάδες, ενώ κατά 1,6% υψηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3.641 μονάδες.

Θετική πορεία, αυτήν την ώρα, για τα futures της Wall Street. Κέρδη 0,6% για Dow Jones, πλησίον του 0,67% για S&P 500, ενώ άνοδο 0,34% σημειώνει ο Nasdaq.

Πέραν της Fed, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον συνολικό δείκτη υπηρεσιών ISM στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, αλλά και στην μεταβολή στα μισθολόγια του ιδιωτικού τομέα, βάσει των στοιχείων της ADP, για τον ίδιο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v