Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις σε ευρωαγορές-futures Wall

Ισχυρές πιέσεις, με επίκεντρο τις ρευστοποιήσεις σε τραπεζικούς τίτλους, δέχονται τόσο οι ευρωπαϊκές αγορές όσο και τα futures της Wall Street, μετά τα δυσάρεστα μεγέθη της UBS και τη διάσπαση της RBS.

Σταθερά σε κλοιό ρευστοποιήσεων ο τραπεζικός κλάδος, αποτελεί την αιχμή του δόρατος της πτώσης για τις αγορές, οι οποίες συνεχίζουν να διευρύνουν τις απώλειές τους.

Οι μετοχές από το Σίδνευ έως το Λονδίνο καταγράφουν πτωτική πορεία, ενώ μαζί με τις τράπεζες σε πορεία ισχυρών απωλειών κινείται και ο κλάδος μετάλλων.

Απώλειες 0,9% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World με τον MSCI Emerging Markets να υποχωρεί κατά 1,4%, διαμορφούμενος σε χαμηλό επτά εβδομάδων. Σε ελεύθερη πτώση το χρηματιστήριο του Ντουμπάι, με τον γενικό δείκτη της αγοράς (Dubai Financial Market General Index) να «βυθίζεται» 4,9%. Ανάλογη εικόνα για την αγορά της Ρωσίας, όπου ο δείκτης Micex αποδυναμώνεται κατά 3,1%.

Στο 1,7% η πτώση για τον DJ Stoxx 600, με τη μετοχή της UBS να υποχωρεί κατά 4,4% και αυτή της Royal Bank of Scotland να αποδυναμώνεται κατά 3,9%.

Απώλειες 1,79% για τον DAX 30 στις 5.333 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 2,19% και να «χάνει» τις 5.000 μονάδες, καθώς αγγίζει το επίπεδο των 4.992 μονάδων. Κατά 2,2% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3.559 μονάδες.

Ανάλογη η εικόνα, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Απώλειες 0,97% για τον Dow Jones, πτώση 1,09% για τον S&P 500, ενώ κατά 0,91% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, με πρόβλεψη ότι έχουν ενισχυθεί κατά 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v