Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική στήριξη στις ευρωαγορές

Ανοδική πορεία για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τράπεζες και μεταλλευτικές να ηγούνται της ανόδου και τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην συνεδρίαση της Fed.

Με το βλέμμα στραμμένο στην Fed βρίσκονται οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς όλοι αναμένουν τον «χρησμό» της τράπεζας σε ό,τι αφορά την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και τις προθέσεις της για την μελλοντική νομισματική της πολιτική.

Την ίδια στιγμή τα θετικά μεγέθη τριμήνου της Societe Generale επαναφέρουν στο προσκήνιο τον τραπεζικό κλάδο, οδηγώντας υψηλότερα τις μετοχές του, ενώ ο τίτλος του γαλλικού ομίλου ενισχύεται υψηλότερα του 3%.

Σαφή στήριξη για τις ευρωπαϊκές αγορές προσφέρει και η θετική πορεία των μετοχών μεταλλευτικών ομίλων, μετά το ράλι του χρυσού στις χθεσινές συνεδριάσεις Λονδίνου και Ν. Υόρκης, πορεία η οποία αποδόθηκε στην απόφαση της Ινδίας να αγοράσει 200 τόνους του «κίτρινου» μετάλλου από το ΔΝΤ.

Κέρδη 1% για τον DAX 30 ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 5.406 μονάδων, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,6% και να κερδίζει εκ νέου το «στοίχημα» των 5.000 μονάδων, καθώς αγγίζει τις 5.067. Κατά 0,9% υψηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3.615 μονάδες.

Θετική στροφή για τις ασιατικές αγορές με στήριξη από καλά εταιρικά μεγέθη. Εξαγορές αλλά και θετικά μακροοικονομικά στοιχεία οδήγησαν υψηλότερα την Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v