Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Σε πτωτική τροχιά οι ασιατικές αγορές, μετά και την ανακοίνωση της Fed για διατήρηση των μηδενικών επιτοκίων για "μεγάλο διάστημα" αλλά και λόγω ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Σε πτωτική τροχιά οι ασιατικές αγορές, μετά και την ανακοίνωση της Fed για διατήρηση των μηδενικών επιτοκίων για "μεγάλο διάστημα" αλλά και λόγω ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Απώλειες 2,9% για την μετοχή της Samsung Electronics, με την νοτιοκορεάτικη Doosan Heavy Industries & Constructions να αποδυναμώνεται 8,6%, ενώ πτώση 2,4% σημείωσε η μετοχή της Telecom Corp. of New Zealand.

Στο 0,7% η πτώση για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον ιαπωνικό Nikkei να αποδυναμώνεται πλησίον του 1,29%. Σημαντικές πιέσεις για τις αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας, με τους δείκτες ASX και Kospi να υποχωρούν κατά 0,62% και 1,7% αντίστοιχα. Στο ίδιο «μήκος κύματος» και το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng να αποδυναμώνεται πλησίον του 0,64%.

Αντίθετα σε ανοδική τροχιά διατηρήθηκε το χρηματιστήριο της Κίνας, με τον ευρύτερο δείκτη CSI 300 να ενισχύεται κατά 0,2% και τον Shanghai Composite να καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,8%.

Ισχυρή πτώση προοιωνίζουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην «πλημμύρα» εταιρικών μεγεθών αλλά και στις συνεδριάσεις Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και Τράπεζας της Αγγλίας (BoE). Πτώση 1,1% για τον DAX 30, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 1% και τον CAC 40 να κινείται κατά 1,2% χαμηλότερα.

Μικτή ήταν η αντίδραση της Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, μετά την ανακοίνωση της Fed και την διευκρίνιση ότι είναι προετοιμασμένη να «διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τα επιτόκια στα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα». Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,31% στις 9.801,83 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,1% στις 1046,50 μονάδες ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα 0,09% στις 2.055,52 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v