Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο υποχωρεί 0,1%, το Παρίσι ενισχύεται 0,1%, η Μαδρίτη κινείται ανοδικά 0,3%, το Μιλάνο επίσης.

Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Ηπια κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου της ευρωζώνης. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο υποχωρεί 0,1%, το Παρίσι ενισχύεται 0,1%, η Μαδρίτη κινείται ανοδικά 0,3%, το Μιλάνο επίσης.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στις πολυαναμενόμενες συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας καθώς και σε περισσότερα οικονομικά στοιχεία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα συναντηθούν αυτοπροσώπως στο Σαν Φρανσίσκο αύριο Τετάρτη, για πρώτη φορά μετά από περίπου ένα χρόνο.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται και για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο που αναμένεται να δημοσιευθεί το μεσημέρι. Οι επενδυτές θα αναλύσουν την έκθεση για πληροφορίες σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού και για το πώς ή εάν η Federal Reserve θα προσαρμόσει τα επιτόκια στο μέλλον.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, στο 4,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Σε τριμηνιαία βάση, παρέμεινε αμετάβλητο. Οι μισθοί εξαιρουμένων των μπόνους ήταν 7,7% υψηλότεροι ετησίως, σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v