Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές μετά τα σχόλια Πάουελ

Στο επίκεντρο και τα στοιχεία για τη βρετανική οικονομία, η οποία έμεινε στάσιμη το τρίτο τρίμηνο. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,7%, το Λονδίνο 1%, το Παρίσι 0,9%, η Μαδρίτη 0,4%, το Μιλάνο 0,5%.

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές μετά τα σχόλια Πάουελ

Επεκτείνουν την πτώση τους οι ευρωπαϊκές μετοχές, ακολουθώντας μια παγκόσμια τάση, μετά την προειδοποίηση του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, ότι τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να αυξηθούν περαιτέρω.

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,7%, το Λονδίνο 1%, το Παρίσι 0,9%, η Μαδρίτη 0,4%, το Μιλάνο 0,5%.

Ο Πάουελ είπε ότι οι αξιωματούχοι θα κινηθούν προσεκτικά, αλλά δεν θα διστάσουν να αυστηροποιήσουν περαιτέρω την πολιτική εάν χρειαστεί, για τον περιορισμό του πληθωρισμού. Μια αδύναμη δημοπρασία 30ετών ομολόγων τροφοδότησε επίσης την πτώση των ομολόγων, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες ότι οι επενδυτές θα δυσκολευτούν να απορροφήσουν την αυξανόμενη προσφορά νέου χρέους.

Η βρετανική λίρα κινείται μεταξύ κερδών και απωλειών, καθώς τα στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου έδειξαν ότι η οικονομία ήταν στάσιμη το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας:

Μειώθηκε η ζήτηση για διεθνείς πτήσεις τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με νέα στοιχεία, με σημαντικό πλήγμα στις κρατήσεις στη Μέση Ανατολή στα πρώτα σημάδια ότι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς επηρεάζει τα αεροπορικά ταξίδια.

Επίθεση ransomware (κυβερνοεπίθεση απαιτώντας λύτρα) στον κλάδο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της μεγαλύτερης τράπεζας της Κίνας έχει διαταράξει την αγορά των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, αναγκάζοντας τους πελάτες της Industrial and Commercial Bank of China να επαναδρομολογήσουν τις συναλλαγές, δήλωσαν παράγοντες της αγοράς την Πέμπτη.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό και το μπρεντ ενισχύονται κατά περίπου 30 σεντς, στα 75,98 δολάρια ανά βαρέλι το πρώτο και στα 80,34 το δεύτερο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v