Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με αρνητική δυναμική συνεχίζουν οι ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,3%, όπως και το Λονδίνο. Το Παρίσι χάνει 0,4%, η Μαδρίτη 0,2% και το Μιλάνο 0,3%.

Με αρνητική δυναμική συνεχίζουν οι ευρωαγορές

Καθοδικά συνεχίζουν την εβδομάδα τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,3%, όπως και το Λονδίνο. Το Παρίσι χάνει 0,4%, η Μαδρίτη 0,2% και το Μιλάνο 0,3%.

Στο μέτωπο της οικονομίας, κατά 3,8% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας την προκαταρκτική της εκτίμηση. Το ποσοστό είναι χαμηλότερο από τη μέτρηση του Σεπτεμβρίου, όταν ήταν στο 4,5%. Οι τιμές των τροφίμων ήταν η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη του πληθωρισμού, σημειώνοντας άνοδο 6,1% σε σύγκριση με τον περασμένο Οκτώβριο.

Η οικονομία της Ευρώπης είναι απίθανο να καταρρεύσει – ακόμη και καθώς η περίοδος αύξησης των επιτοκίων ξεπέρασε τον έναν χρόνο - σημειώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Οι προοπτικές για την Ευρώπη είναι για μια ήπια προσγείωση, με τον πληθωρισμό να μειώνεται σταδιακά», ανέφερε το Ταμείο που εδρεύει στην Ουάσιγκτον σε έκθεσή του, προβλέποντας ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ στην ευρύτερη περιοχή θα επιβραδυνθεί στο 1,3% το 2023, βελτιωμένο ελαφρά στο 1,5 % το 2024.

Στα ύψη τα κέρδη της Commerzbank, διπλασιάζει τις πληρωμές στους μετόχους. Η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γερμανίας βρίσκεται σε καλό δρόμο για τα υψηλότερα ετήσια κέρδη από την οικονομική κρίση. Στο €1 δισ. διπλασιάζει τις πληρωμές στους μετόχους.

Αλμα 33% για τα κέρδη της Credit Agricole το τρίτο τρίμηνο. Η γαλλική τράπεζα ξεπέρασε τις προβλέψεις. Τη στήριξαν τα έσοδα από δανεισμό στην Ιταλία και η άνοδος κατά 26% στο trading σταθερού εισοδήματος.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v