Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη 0,7% και το Μιλάνο 0,6%.

Θετικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικά κινούνται τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την πιο επιφυλακτική έναρξη συνεδριάσεων. Τα εταιρικά κέρδη παραμένουν βασικός μοχλός του κλίματος. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη 0,7% και το Μιλάνο 0,6%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, η οικονομία της Κίνας επανήλθε σε αποπληθωρισμό τον περασμένο μήνα, υποκινούμενη από την πτώση των τιμών του χοιρινού κρέατος, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προσπαθούσαν να αναζωπυρώσουν την εγχώρια ζήτηση εν μέσω κρίσης στον τομέα των ακινήτων και μετά το τέλος των αυστηρών ελέγχων πανδημίας φέτος. 

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε 0,2% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιεύθηκαν σήμερα Πέμπτη, σε σύγκριση με πτώση 0,1% που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters σε αναλυτές. Είχε παραμείνει αμετάβλητος τον Σεπτέμβριο.

Ζημίες  789 δισεκατομμυρίων γεν (5,22 δισ. δολάρια) κατέγραψε ο Όμιλος SoftBank, σημειώνοντας το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο στο κόκκινο, καθώς υπήρξε απομείωση της αξίας κάποιων επενδύσεων, ενώ και το αδύναμο γεν αύξησε το κόστος του χρέους του σε δολάρια.

Σε υψηλό 18 μηνών ανήλθε το Bitcoin, καθώς ενισχύονται οι προσδοκίες για έγκριση ETF του κρυπτονομίσματος που θα βασίζεται στην spot αγορά. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το ψηφιακό νόμισμα ενισχύεται έως και 3,6%, στα 36.856 δολάρια, σημείο που είναι το πιο υψηλό από τον Μάιο του 2022. Ανοδος έως και 2,2% για το Ether και 3,2% για το Solana.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό κερδίζει 45 εντς, στα 75,79 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση, βρίσκεται στα $80,06.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v