Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνδυασμός πιέσεων σε ευρωαγορές –futures Wall

Πτώση τιμών καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται άλλο ένα πτωτικό άνοιγμα στη Wall Street, υπό το βάρος απογοητευτικών αποτελεσμάτων κερδοφορίας και μιας σειράς ακόμη παραγόντων, όπως η αναρρίχηση του πετρελαίου και η βύθιση του δολαρίου.

Πτώση τιμών καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται άλλο ένα πτωτικό άνοιγμα στη Wall Street, υπό το βάρος απογοητευτικών αποτελεσμάτων κερδοφορίας από μεγάλες επιχειρήσεις και μιας σειράς ακόμη παραγόντων: Ανησυχίες για την κατάσταση της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας, αναρρίχηση των τιμών πετρελαίου και πρώτων υλών και διολίσθηση του δολαρίου.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί το μεσημέρι 1,17% στις 6.005 μονάδες, ο DAX 1,06% στις 6.930 μονάδες και ο CAC 1,19% στις 4.914 μονάδες.

Το ”κύμα” των ανακοινώσεων εταιρικών κερδών που δημοσιοποιούνται σήμερα δεν είναι ικανοποιητικό, καθώς στην πλειονότητά τους τα αποτελέσματα είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεων, εξαιτίας της επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Η μετοχή της Rhodia βυθίστηκε 10% μετά την προειδοποίηση ότι το κόστος θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Η Bayer υποχωρεί 2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και η ελβετική τράπεζα Vontobel 4,9%.

Η Rentokil διολισθαίνει 25% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Στον αντίποδα, η InBev αντιδρά με άνοδο 8% στην ανακοίνωση διπλασιασμού κερδοφορίας και η Pernod Ricard 2,9%.

Η Royal Bank of Scotland ενισχύεται 1,5% κατόπιν ανακοίνωσης καλύτερων των αναμενομένων αποτελεσμάτων 2007.

Η μετοχή της Dell υποχωρεί στη Γερμανία, εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της μετά το κλείσιμο της αμερικανικής συνεδρίασης.

Από το στατιστικό μέτωπο θα ανακοινωθούν σήμερα στη Wall Street η πρώτη καταμέτρηση του ΑΕΠ δ’ τριμήνου και τα εβδομαδιαία μεγέθη για τα επιδόματα ανεργίας.

Οι επενδυτές είναι έτοιμοι για κάθε δυσάρεστη έκπληξη και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v