Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορές: Συνωστίζονται στην έξοδο οι επενδυτές

Περιορίζουν ελαφρώς τις απώλειες που κατέγραφαν νωρίτερα οι κύριες ευρωαγορές, οι οποίες έφτασαν να υποχωρούν έως και 7%. Ωστόσο το αρνητικότατο κλίμα στα χρηματιστήρια είναι έντονο, ενώ τα futures της Wall προοιωνίζονται πτώση 350 μονάδων για τον Dow την... Τρίτη. ”Εξαερώνονται” οι τραπεζικές μετοχές.

Περιορίζουν ελαφρώς τις απώλειες που κατέγραφαν νωρίτερα οι κύριες ευρωαγορές, ωστόσο το αρνητικότατο κλίμα στα χρηματιστήρια είναι έντονο, ενώ τα futures της Wall προοιωνίζονται πτώση 350 μονάδων για τον Dow την... Τρίτη.

Ειδικότερα, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 3,52%, στις 5.700 μονάδες, ενώ ο DAX 30 σημειώνει απώλειες 5,72%, στις 6.895 μονάδες. Με πτώση 4,54% κινείται ο CAC 40, στις 4.861 μονάδες.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Dow Jones Stoxx 600 καταγράφει τις υψηλότερες απώλειες από την 11η Σεπτεμβρίου, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε τη μεγαλύτερη υποχώρηση σε διάστημα 6 ετών.

Ο δείκτης VDAX-New Index, που υπολογίζει τη μεταβλητότητα των ευρωπαϊκών μετοχών, ενισχύθηκε κατά 39 μονάδες, ενώ o ΜSCI Pacific υποχώρησε κατά 3,7%.

Στη Wall Street τα futures προμηνύουν ότι η αγορά θα ανοίξει την Τρίτη με πτώση 350 μονάδων για τον Dow Jones (στις 11.753 μ.), 73 μονάδων για τον Nasdaq και 55 μονάδων για τον S&P 500 λόγω του διεθνούς ντόμινο των αγορών αλλά και των εντεινόμενων ανησυχιών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Yπενθυμίζεται ότι η Wall Street θα παραμείνει κλειστή σήμερα για τον εορτασμό της ημέρας του Martin Luther King.

Ιδιαίτερες πιέσεις δέχονται οι τραπεζικές μετοχές με αφορμή τις ανησυχίες για την πιθανότητα να προχωρήσουν σε νέες διαγραφές λόγω των στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου.

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν μεταξύ άλλων οι ING, BNP Paribas και Societe Generale.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα η έκθεση της Morgan Stanley, που ”συμβουλεύει” τους επενδυτές να διακρατήσουν ρευστό, αλλά και η δήλωση του επικεφαλής της Γαλλικής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Chr. Noyer, ο οποίος προέβλεψε ότι οι τράπεζες βρίσκονται στη διαδικασία να ”ξεχωρίζουν” τα περιουσιακά τους στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v