Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτό κλείσιμο στις ευρωαγορές - Αργία στη Wall

Με μικρά πρόσημα ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Στο προσκήνιο βρέθηκαν οι τίτλοι του τραπεζικού κλάδου, οι οποίοι ενισχύθηκαν μετά την ανακοίνωση της Barclays ότι οι απώλειες από τη μη αποπληρωμή δανείων πιθανότατα δεν θα ξεπεράσουν τα 75 εκατ. στερλίνες ή 151 εκατ. δολάρια. Κλειστή η Wall Street λόγω του εορτασμού της Ημέρας Εργασίας.

Με μικρά πρόσημα ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές.

Στο προσκήνιο βρέθηκαν οι τίτλοι του τραπεζικού κλάδου, οι οποίοι ενισχύθηκαν μετά την ανακοίνωση της Barclays ότι οι απώλειες από τη μη αποπληρωμή δανείων πιθανότατα δεν θα ξεπεράσουν τα 75 εκατ. στερλίνες ή 151 εκατ. δολάρια.

Ειδικότερα, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε στις 6.315,20 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,19%, ο δείκτης DAX 30 στην Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,14% και ολοκλήρωσε στις 7.648,58 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε 0,20%, στις 5.651,27 μονάδες.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, σημαντικά κέρδη κατέγραψε ο τίτλος της Barclays, η οποία όπως προαναφέρθηκε ανακοίνωσε ότι οι ζημίες από την μη αποπληρωμή δανείων πιθανότατα δεν θα ξεπεράσουν τα 75 εκατ. στερλίνες.

Ενισχυμένη έκλεισε και η μετοχή της Svenska Handelsbanken, μετά την ανακοίνωση της Storebrand ASA ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της μονάδας ασφαλειών ζωής της νορβηγικής τράπεζας, SPP, έναντι 18 δισ. σουηδικών κορώνων ή 2,6 δισ. δολάρια.

Με κέρδη έκλεισε επίσης ο τίτλος της Hochtief AG, μετά την ανακοίνωσε ότι η αυστραλιανή Leighton Holdings Ltd, στην οποία η Hochtief κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό 55%, συμφώνησε να εξαγοράσει το 45% της Al Habtoor Engineering που εδρεύει στο Ντουμπάι.

Σημειώνεται ότι κλειστή θα παραμείνει σήμερα η Wall Street λόγω του εορτασμού της Labor Day.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v