Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη ευρωαγορών από GdF-Suez (update)

Ενισχύονται οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την ανακοίνωση της συμφωνίας συγχώνευσης των ενεργειακώνν επιχειρήσεων Suez και Gaz de France να τονώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ενισχύονται οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την ανακοίνωση της συμφωνίας συγχώνευσης των ενεργειακών επιχειρήσεων Suez και Gaz de France να τονώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το ”ράλι” της Wall Street στο κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας μετά την δέσμευση του Αμερικανού προέδρου να βοηθήσει τους χρεωμένους πολίτες ώστε να μην χάσουν τα σπίτια τους, υποστηρίζει τις τάσεις ανάκαμψης.

Οι αμερικανικές αγορές παραμένουν κλειστές σήμερα για τον εορτασμό της Ημέρας Εργασίας.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,27% στις 6.320 μονάδες, ο DAX 0,27% στις 7.658 μονάδες και ο CAC κερδίζει 0,16% στις 5.671 μονάδες.

Η Gaz de France ενισχύθηκε 1,1% και η Suez 1,2% στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων.

Η Givaudan κερδίζει 1,8% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Citigroup για την μετοχή της κορυφαίας εταιρίας ελαίων και συστατικών αρωμμάτων.

Η Barclays ενισχύεται 1,4% μετά την έκκληση της βρετανικής τράπεζας προς τους κεντρικούς τραπεζίτες να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στις αγορές.

Η Carlsberg κερδίζει 1,4%.

Η DaimlerChrysler 2% μετά την αναβάθμισή της από την Deutsche Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v