Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η εταιρική κερδοφορία ”ανεβάζει” τις ευρωαγορές

Η ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων κορυφαίων ευρωπαϊκών ομίλων τα οποία ξεπέρασαν σημαντικά τις προβλέψεις αναλυτών και αγορών, επαναφέρει στο προσκήνιο την αισιοδοξία αλλά και την ελπίδα ότι ο ”τυφώνας” στις αγορές πίστης δεν πρόκειται να επηρεάσει, τελικά, την πορεία των επιχειρήσεων. Κέρδη 0,50% για τον DAX.

Η ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων κορυφαίων ευρωπαϊκών ομίλων τα οποία ξεπέρασαν σημαντικά τις προβλέψεις αναλυτών και αγορών, επαναφέρει στο προσκήνιο την αισιοδοξία αλλά και την ελπίδα ότι ο ”τυφώνας” στις αγορές πίστης δεν πρόκειται να επηρεάσει, τελικά, την πορεία των επιχειρήσεων.

Τα υψηλά κέρδη των Credit Agricole (3,4%), InBev (3,5%) και Ahold (4,2%), κατορθώνουν να αποσπάσουν την προσοχή των επενδυτών από τα συνεχιζόμενα προβλήματα που καταγράφονται τόσο στις αγορές πίστης όσο και στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ.

”Η πρόσφατη υποχώρηση δημιούργησε αρκετές αγοραστικές ευκαιρίες στις αγορές, ενώ ταυτόχρονα η θετική πορεία της εταιρικής κερδοφορίας δημιουργεί συνθήκες ικανές να οδηγήσουν στην ανάκαμψη”, σημειώνει ο Bill Dinning, στέλεχος της Aegon Asset Management U.K.

Κέρδη στο 0,50% για τον DAX, ενώ σε ”μικρό” ράλι εξελίσσεται η συνεδρίαση για FTSE 100 και CAC, οι οποίοι ενισχύονται 1,09% και 1,34% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v