Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετική τροχιά ευρωαγορές και Wall Street

Παραμένουν σε πορεία σταθεροποίησης οι ευρωπαϊκές αγορές, με σημαντικά κέρδη για μετοχές εταιρειών που ανακοίνωσαν ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα, αλλά με τους όγκους συναλλαγών να παραμένουν ”ισχνοί”. Οριακές απώλειες μόλις 0,10% για τον DΑΧ, ενώ ανοδικά αναμένεται να κινηθεί η Wall Street.

Σταθερά σε θετική τροχιά παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ ανοδική αντίδραση υποδεικνύουν και τα παράγωγα της Wall Street, μετά τις ιδιαίτερα ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης η αμερικανική αγορά.

Στην Ευρώπη η ύπαρξη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, από κορυφαίους ομίλους όπως η Accor (3,4%), μοιάζει να λειτουργεί ως το απαραίτητο στήριγμα για τους επενδυτές προκειμένου να υπάρξει σταθεροποίηση των κυριότερων δεικτών.

Κέρδη στις 11 από τις 18 αγορές που λειτουργούν στη Δ. Ευρώπη, με τους όγκους συναλλαγών, όμως, να διατηρούνται σε χαμηλό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των βασικών ευρωπαϊκών δεικτών, ο DAX υποχωρεί οριακά στο 0,14%, με τον CAC να ενισχύεται κατά 0,20% και τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 0,28%.

Η έλλειψη μακροοικονομικών ανακοινώσεων στρέφει, πιθανώς και εξ ανάγκης, την προσοχή στις εταιρικές ανακοινώσεις, με τα παράγωγα της Wall Street να υποδεικνύουν ανάκαμψη των δεικτών.

Άνοδος κατά 53 μονάδες για τον Dow Jones, πλησίον των 7,20 για τον S&P 500 και στις 11 για τον Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v