Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλά κέρδη στην Ευρώπη–”Έτοιμη” για ράλι η Wall

Η ανακοίνωση του κ. George Bush ότι το αμερικανικό κράτος θα στηρίξει όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν λάβει και αφορούν στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ αλλά και η βεβαιότητα των αγορών ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων στηρίζουν τις ανοδικές διαθέσεις στην Ευρώπη, όπως και τα futures της Wall Street. Στο 0,77% τα κέρδη για τον DAX.

Σταθερά ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με το νέο στήριγμα να προέρχεται από την αντίπερα πλευρά του Ατλαντικού, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα στήριξης δανειοληπτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Σε θετική τροχιά οι μετοχές πετρελαϊκών ομίλων και μεταλλευτικών εταιριών, καθώς οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” και των μετάλλων ανακάμπτουν. Κέρδη 2,3% για τη μετοχή της Anglo American, 2% για της Rio Tinto, ενώ στο 1,6% ενισχύεται της Total.

Σαφώς η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη σημερινή ομιλία του προέδρου της Fed, κ. Ben Bernanke –στις 17:00 ώρα Ελλάδος– ο οποίος θα αναφερθεί στην πορεία αμερικανικής οικονομίας και της αγοράς ακινήτων.

Σε αυτό το περιβάλλον ο DAX ενισχύεται 0,77%, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,81% και τον CAC να ακολουθεί ένα ”μικρό ράλι” με άνοδο 1,20%.

Ισχυρά ανοδική πορεία καταγράφεται στα παράγωγα της Wall Street, όπου αναμένεται ότι ο Dow Jones θα ενισχυθεί κατά 101 μονάδες, ο Nasdaq πλησίον των 22,25 και ο S&P 500 κατά 15,30.

Πέραν της ομιλίας Bernanke, ιδιαίτερα γεμάτος είναι ο κατάλογος μακροοικονομικών ανακοινώσεων, καθώς δημοσιοποιούνται τα στοιχεία για τα προσωπικά εισοδήματα και την κατανάλωση Ιουλίου.

Ακολουθεί ο δείκτης PMI Chicago για τον Αύγουστο, καθώς και οι βιομηχανικές παραγγελίες για τον ίδιο μήνα. Οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις κλείνουν με τα τελικά στοιχεία για την πορεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης βάσει της μέτρησης από το Πανεπιστήμιο Michigan.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v