Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές - Πιέσεις στη Wall

Στροφή σε σταθεροποιητική πορεία καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές, παρά τη διατήρηση σε ανοδική τροχιά εταιριών οι οποίες ανακοίνωσαν τριμηνιαία κέρδη καλύτερα των προβλέψεων. Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της ανακοίνωσης για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ στο α’ τρίμηνο, με τα futures της Wall Street να υποδεικνύουν πτωτική πορεία. Οριακές απώλειες 0,07% για τον DAX.

Διαθέσεις σταθεροποίησης καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές, με την επενδυτική προσοχή να στρέφεται στην ανακοίνωση (στις 15:30 ώρα Ελλάδος) της αρχικής καταμέτρησης για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ στο β’ τρίμηνο. Σε θετική τροχιά εξακολουθούν να κινούνται οι μετοχές εταιριών που ανακοίνωσαν αποτελέσματα καλύτερα των προβλέψεων.

Σαφής αρνητική επίπτωση στις επενδυτικές διαθέσεις η υποβάθμιση τιμών-στόχων και προβλέψεων κερδοφορίας για τις Goldman Sachs, Morgan Stanley, Merrill Lynch και Bear Stearns από τη Lehman Brothers, κίνηση η οποία επαναφέρει στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά πίστης και στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ στο σύνολο του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Σε ανοδική τροχιά εξακολουθούν πάντως να βρίσκονται οι μετοχές των Credit Agricole (1,56%), InBev (3,11%) και Ahold (4,11%), οι οποίες ανακοίνωσαν αποτελέσματα τριμήνου υψηλότερα των προβλέψεων.

Οριακή υποχώρηση 0,07% για τον DAX, με τον FTSE 100 να περιορίζει τα κέρδη του στο 0,24% και τον CAC να ακολουθεί ανάλογη πορεία με άνοδο κατά 0,38%.

Πτώση 71 μονάδων υποδεικνύουν τα παράγωγα της Wall Street για τον Dow Jones, ενώ αναμένεται αποδυνάμωση κατά 7,70 μονάδες για τον S&P 500 και πλησίον των 6,25 μονάδων για τον Nasdaq.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, πέραν της προσωρινής καταμέτρησης για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ στο β’ τρίμηνο, υπάρχει επίσης η ανακοίνωση για τα επιδόματα ανεργίας (για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25/8), καθώς και ο δείκτης τιμών ακινήτων (β’ τρίμηνο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v