Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η LVMH ”έτοιμη” να αποκτήσει την Les Echos

Η LVMH θα εξασφαλίσει την εξαγορά της οικονομικής εφημερίδας Les Echos προς 240 εκατ. ευρώ στα μέσα Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά θα θέσει προς πώληση την γαλλική ανταγωνιστική La Tribune, σύμφωνα με δημοσίευμα της La Tribune.

Η LVMH ”έτοιμη” να αποκτήσει την Les Echos
Ο γαλλικός όμιλος πολυτελών ειδών LVMH θα εξασφαλίσει την εξαγορά της γαλλικής οικονομικής εφημερίδας Les Echos προς 240 εκατ. ευρώ στα μέσα Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά θα θέσει προς πώληση την γαλλική ανταγωνιστική La Tribune, σύμφωνα με δημοσίευμα της La Tribune, που επικαλείται ποικίλες πηγές.

Παρά την αντίθεση της συντακτικής ομάδα της Les Echos, η οποία έχει ψηφίσει υπέρ της προσφοράς της Fimalac προς 250 εκατ. ευρώ, η LVMH έχει εξασφαλίσει την δέσμευση της ιδιοκτήτριας της Les Echos, της Pearson, ότι θα εξαγοράσει το έντυπο.

Εάν η Les Echos κατορθώσει να εξαγοράσει την Les Echos, οι αρχές ανταγωνισμού πιθανότατα θα υποχρεώσουν τον όμιλο να πωλήσει την ζημιογόνο οικονομική εφημερίδα La Tribune.

Στους πιθανούς διεκδικητές της La Tribune περιλαμβάνονται ο Γάλλος μεγαλο-επενδυτής Vincent Bollore και ο Alain Weill, επικεφαλής του NextradioTV.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v