Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διχασμένες οι ασιατικές αγορές

Σε απόσταση αναπνοής από υψηλό 5ετίας ο Nikkei με το "πράσινο φως" από G20 για τη μαζική νομισματική χαλάρωση. Νευρικότητα στην κινεζική αγορά μετά το σεισμό των 7 Ρίχτερ. Σε κλοιό πιέσεων οι ασφαλιστικές.

Μικτή εικόνα εμφανίζουν οι ασιατικές αγορές με το ιαπωνικό χρηματιστήριο να βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής από το νέο υψηλό πενταετίας ενώ αντιθέτως

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,89% στις 13.568 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 1,03% στις 1.926 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX ενισχυμένος κατά 0,66% στις 4955 μονάδες.

Για την ιαπωνική αγορά καταλύτης ήταν η σύνοδος της G20 η οποία εμμέσως πλην σαφώς καλωσόρισε τη μαζική νομισματική χαλάρωση της BoJ. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε νέα σημαντική πτώση του ιαπωνικού νομίσματος κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 100 γεν ανά δολάριο, δίνοντας παράλληλα ώθηση στις μετοχές των εξαγωγικών εταιριών.

Αντίθετο το κλίμα στην κινεζική αγορά και το Χονγκ Κονγκ όπου το κλίμα ήταν σταθεροποιητικό μετά τα κέρδη της τελευταίας συνεδρίασης και ενώ οι επενδυτές προβληματίζονται από τη συνεχιζόμενη πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων. Έντονη παράλληλα, ήταν η νευρικότητα από το σεισμό των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κίνα, όπου υπολογίζεται ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 186 με χιλιάδες τραυματίες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες 0,13% στις 21.984 μονάδες. Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,34% στις 2237 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,39% στις 2523 μονάδες.

Λόγω του σεισμού, ο ασφαλιστικός κλάδος δέχεται τις εντονότερες πιέσεις στην κινεζική αγορά. η China Life Insurance υποχωρεί κατά 2,7% και η Ping An Insurance Group κατά 1,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v