Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές. Στο στόχαστρο ο κλάδος των εμπορευμάτων που ακολουθεί κατά πόδας τις τιμές των μετάλλων. Νευρικότητα για διεθνή οικονομία αλλά και εταιρικά αποτελέσματα.

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές ακολουθώντας κατά πόδας τις τιμές των εμπορευμάτων και ενώ υπάρχει έντονη νευρικότητα για τα εταιρικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,22% στις 13.220 μονάδες και στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,15% στις 21.537 μονάδες.
Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με απώλειες 1,24% στις 1.900 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX στο -1,61% στις 4913 μονάδες.

Οριακές κινήσεις στην κινεζική αγορά, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 0,06% στις 21.92 μονάδες και τον CSI 300 με άνοδο 0,04% στις 2.459 μονάδες.

«Τα αποτελέσματα συνεχίζουν να απογοητεύουν τις αγορές» δηλώνει ο Evan Lucas της IG Markets αναφερόμενος στις χθεσινές ανακοινώσεις από Bank of America και Intel.

Έντονες πιέσεις εξακολουθεί να δέχεται ο κλάδος των εμπορευμάτων καθώς εντείνεται η νευρικότητα για τη διεθνή οικονομία ενόψει και της συνάντησης της G20. Έτσι, η μετοχή της BHP Billiton καταγράφει κάθετη πτώση 3,3% και η Zijin Mining απώλειες 1,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v