Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Διορθωτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές, ειδικότερα στο Τόκιο μετά από ένα πολυήμερο ανοδικό σερί, έφτασε κοντά σε υψηλά πενταετίας. Πιέσεις σε χρηματοοικονομικό κλάδο και αυτοκινητοβιομηχανίες.

Διορθωτικές κινήσεις καταγράφονται στις ασιατικές αγορές, ειδικότερα για την ιαπωνική αγορά η οποία μετά από ένα πολυήμερο ανοδικό σερί, έφτασε κοντά σε υψηλά πενταετίας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,47% στις 13.485 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή υποχώρηση 0,01% στις 22.099 μονάδες. Πτώση 1,31% στις 1924 μονάδες καταγράφει ο κορεατικός Kospi ενώ εξαίρεση αποτελεί ο αυστραλιανός ASX που ενισχύεται κατά 0,18% στις 5.019 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,21% στις 2214 μονάδες και ο CSΙ 300 κατά 0,17% στις 2473 μονάδες.

Ο νέος διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας Χαρουχίκο Κουρόντα, ο οποίος με την επιθετική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής έδωσε την αρχική ώθηση στην ιαπωνική αγορά, δήλωσε πως ο στόχος για τον πληθωρισμό είναι «ευέλικτος» και πως εξετάζεται συνεχώς ο κίνδυνος φούσκας .

Για το 2013, το χρηματιστήριο του Τόκιο καταγράφει κέρδη 30%.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο χρηματοοικονομικός κλάδος δέχεται πιέσεις. Η Sumitomo Mitsui Financial Group υποχώρησε κατά 1,5% και η Mitsubishi UFJ Financial Group κατά 0,9%.

Πτώση 1,1% καταγράφει και η μετοχή της Toyota μετά την χθεσινή ανακοίνωση για ανάκληση 1,4 εκατ. οχημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v