Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει η νευρικότητα στην Ασία

Πτωτικά οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες. Στάση αναμονής ενόψει των κρίσιμων μεγεθών για τη διεθνή οικονομία και ενώ η προσοχή στρέφεται στις προσεχείς συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών

Επιμένει η νευρικότητα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει των κρίσιμων μεγεθών για τη διεθνή οικονομία και ενώ η προσοχή στρέφεται στις προσεχείς συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,08% στις 12.003 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng είναι αμετάβλητος στις 22299 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,49% στις 1986 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,24% στις 2229 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,21% στις 2487 μονάδες.

Εξαίρεση αποτελεί ο αυστραλιανός ASX που έκλεισε με κέρδη 0,31% στις 4995 μονάδες με στήριξη από την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της.

Στο Τόκιο, ενδοσυνεδριακά, ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε έως και 2,7%, κυρίως λόγω της νευρικότητας για τις αποφάσεις της BoJ μετά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε. «Δεν ζητούμε από την κεντρική τράπεζα να λειτουργήσει ριψοκίνδυνα» δήλωσε ο κ. Άμπε αναγκάζοντας τους επενδυτές να αναθεωρήσουν τις προβλέψεις για επιθετική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής αυτή την εβδομάδα. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε σημαντική ενίσχυση του γεν έναντι του δολαρίου ασκώντας κατά συνέπεια πιέσεις και στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Nikon υποχώρησε κατά 4,6%, η Canon 3,4% και η Tokyo Electron κατά 4,7%.

Πέραν αυτών, οι επενδυτές αναμένουν σήμερα τους δείκτες ΡΜΙ για την ευρωζώνη, τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη και κυρίως, το δείκτη ανεργίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v