Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ασιατικές αγορές μετά το κυπριακό deal

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τον περιφερειακό δείκτη να ανακάμπτει από την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων επτά μηνών, μετά τη συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε χθες για τη διάσωση της Κύπρου.

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τον περιφερειακό δείκτη να ανακάμπτει από την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων επτά μηνών, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η Κύπρος με τους διεθνείς δανειστές για τη διάσωσή της.

«Οι αγορές αρχίζουν να υποθέτουν πως για αυτές τις μίνι κρίσεις που προέρχονται από την Ευρώπη, πάντα βρίσκεται κάποια λύση», δήλωσε αναλυτής, συμπληρώνοντας πως «αυτό είναι καλή είδηση».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύεται κατά 1% στις 135,61 μονάδες, ενώ κέρδη 1,69% κατέγραψε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο, στις 12.546 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,42% κινήθηκε ο δείκτης ASX στις 5.001 μονάδες, κατά 0,70% ενισχύεται ο δείκτης Hang Seng στις 22.269 μονάδες, κατά 1,49% ο δείκτης Kospi στις 1.977 μονάδες και κατά 0,30% ο δείκτης CSI στις 2.623 μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού είχε καταγράψει την μεγαλύτερη πτώση του από τις 31 Αυγούστου, εν μέσω ανησυχιών ότι η επιβολή μιας χωρίς προηγούμενη εισφοράς στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο ίσως να σηματοδοτούσε την εμβάθυνση της κρίσης στην Ευρώπη. Ο δείκτης έκανε ράλι 12% από τα μέσα Νοεμβρίου του περασμένου έτους έως τις 22 Μαρτίου, καθώς τα βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ και οι εικασίες ότι η Ιαπωνία θα προχωρήσει σε μεγαλύτερη τόνωση της ρευστότητάς της, αντιστάθμισαν τις ανησυχίες ότι η Κίνα θα κινηθεί προς την κατεύθυνση του περιορισμού της αγοράς ακινήτων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v