Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές με στήριξη τα καλά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία. Ξεχωρίζουν τράπεζες και ναυτιλιακές.

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές με στήριξη τα καλά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,45% στις 12.560 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται οριακά κατά 0,07% στις 22.634 μονάδες. Ο αυστραλιανός ASX σημείωσε άνοδο 1,7% στις 5.129 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,47% στις 2280 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,24% στις 2540 μονάδες.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο κορεατικός Kospi έκλεισε με πτώση 0,78% στις 1986 μονάδες κυρίως λόγω των έντονων πιέσεων που δέχθηκε η δεικτοβαρής μετοχή της Samsung.

Στη Wall, ο Dow ενισχύθηκε 0,57%, στις 14.538,22 μονάδες.

«Χωρίς αμφιβολία, η μεγαλύτερη ανησυχία για τους επενδυτές τώρα θα ήταν η ανατροπή της καλής κατάστασης στο αμερικανικό real estate και τη καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ. Ευτυχώς τα τελευταία στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ καθησυχάζουν αυτούς τους φόβους» αναφέρει ο Michael Hartnett της Bank of America Merrill Lynch. «Διατηρούμε θέση long στις μετοχές, ειδικότερα στις διεθνείς τράπεζες, την Ιαπωνία και την Ευρώπη, απουσία δραματικών αυξήσεων στα επιτόκια ή σημαντικής επιδείνωσης στα εταιρικά κέρδη»συμπλήρωσε.

Στην κινεζική αγορά, ξεχώρισαν οι μετοχές των τραπεζών. Η China Minsheng Banking Corp κατέγραψε κέρδη 4% και η China Citic Bank Corp ενίσχυση 3.1%. Μίνι ράλι καταγράφηκε και στις μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες. Η Nippon Yusen ενισχύθηκε κατά 6,4% η Mitsui OSK Lines κατά 6% και η Kawasaki Kisen Kaisha 4,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v