Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Πτωτικά οι περισσότεροι δείκτες από τα υψηλά 19 μηνών. Εν αναμονή αποφάσεων για την οικονομική πολιτική στην Κίνα. Στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών συγκεκριμένα τραπεζικά προϊόντα.

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές από τα υψηλά 19 μηνών, καθώς αναθεωρούνται τα σενάρια για νέα μέτρα ώθησης της οικονομίας από την κυβέρνηση του Πεκίνου.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,28% στις 12.314 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά0,42% στις 22.993 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,5% στις 1.993 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX σημειώνει πτώση 0,61% στις 5128 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,07% στις 2285 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,45% στις 2554 μονάδες.

«Οι επενδυτές αναμένουν ανακοινώσεις από το Λαϊκό Εθνικό Κογκρέσο της Κίνας» εξηγεί ο Πίτερ Λάι, της DBS Vickers. Στην Κίνα διεξάγεται το ετήσιο συνέδριο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο εάν θα υπάρξουν ενδείξεις για «απτά μέτρα ώθησης της οικονομίας και του χρηματιστηρίου» εξηγεί ο Λάι.

Παράλληλα, η ανώτατη ρυθμιστική αρχή της χώρας για τον τραπεζικό κλάδο θέτει στο στόχαστρο συγκεκριμένα προϊόντα wealth management. Εξέλιξη που άσκησε πιέσεις στις μετοχές του κινεζικού τραπεζικού κλάδου. Η μετοχή της Ping An Bank υποχωρεί κατά 3,3% και της China Citic Bank κατά 1,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v