Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Προβληματίζουν τα στοιχεία γι α τον κινεζικό κλάδο μεταποίησης. Αφορμή για ρευστοποιήσεις μετά τα ισχυρά κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης. Διατηρείται το καλό κλίμα στην Ιαπωνία.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν και σήμερα οι ασιατικές αγορές καθώς τα στοιχεία για την κινεζική βιομηχανία προβληματίζουν, ενώ αντιθέτως το κλίμα στην Ιαπωνία παραμένει – συγκρατημένα έστω – αισιόδοξο.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,41% στις 11.606 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,43% στις 22921 μονάδες. Ο Αυστραλιανός ASX σημειώνει πτώση 0,38% στις 5100 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,25% στις 2359 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,16% στις 2668 μονάδες.

Η αγορά της Νοτίου Κορέας είναι κλειστή λόγω αργίας.

Επισημαίνεται ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση, οι ασιατικές αγορές κατέγραψαν ισχυρή άνοδο κυρίως λόγω της στήριξης των κεντρικών τραπεζών, καθώς Μάριο Ντράγκι και Μπεν Μπερνάνκε σηματοδότησαν ότι θα συνεχίσουν την επεκτατική νομισματική πολιτική.

Σήμερα όμως, τα στοιχεία για την επιβράδυνση της κινεζικής βιομηχανίας έδωσαν την αφορμή για ρευστοποιήσεις κερδών. Ο σχετικός δείκτης ΡΜΙ διαμορφώθηκε το Φεβρουάριο στο 50,1 έναντι προσδοκιών στο 50,4.

Ο κλάδος των βασικών πόρων δέχεται τις εντονότερες πιέσεις . Η Jiangxi Copper υποχωρεί κατά 2,8% και η Angang Steel κατά 1,1%. Στο στόχαστρο βρίσκονται και οι τραπεζικές μετοχές με την Bank of China να υποχωρεί κατά 1,3% και την China Merchants Bank κατά 2,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v