Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Διχασμένη εικόνα στην Ασία. Στήριξη από τα οικονομικά μεγέθη στις ΗΠΑ και τις δηλώσεις Μπερνάνκε. Ανοδικά το γεν και πιέσεις στις ιαπωνικές εξαγωγικές εταιρείες.

Μικτή εικόνα καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά την έντονη χθεσινή διόρθωση και με στήριξη από τα όσα συνέβησαν χθες στις ΗΠΑ. Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία όπως και η κατάθεση του Ben Bernanke στο Κογκρέσο βελτίωσαν το κλίμα στις αγορές μετά την έντονη νευρικότητα που προκάλεσε το πολιτικό αδιέξοδο στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,27% στις 11.253 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,06% στις 22532 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 0,2% στις 2004 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κέρδη 0,62% στις 5.053 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,71% στις 2309 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,92% στις 2591 μονάδες.

Μιλώντας ενώπιον του Κογκρέσου ο Μπεν Μπερνάνκε υπεραμύνθηκε της νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στις αγορές ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. «Υπό το παρόν οικονομικό περιβάλλον, τα πλεονεκτήματα του προγράμματος είναι σαφή» δήλωσε.

Για την ιαπωνική αγορά μόνο, οι δηλώσεις Μπερνάνκε λειτούργησαν αρνητικά καθώς οδήγησαν σε άνοδο του ιαπωνικού νομίσματος έναντι του δολαρίου στα 91,75 γεν. Το αποτέλεσμα ήταν να κινηθούν πτωτικά οι μετοχές του εξαγωγικού κλάδου και ιδιαίτερα των αυτοκινητοβιομηχανιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v