Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές ενόψει G20

Αρνητικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες. Προβληματισμός για την ύφεση στην ευρωζώνη. Η προσοχή στη σύνοδο της G20 και στις κινήσεις του γεν. Κλειστή η κινεζική αγορά λόγω αργίας.

Η νευρικότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης στις ασιατικές αγορές, στον απόηχο των αρνητικών μεγεθών για την ευρωζώνη και ενώ η προσοχή όλων στρέφεται στη Μόσχα όπου συνεδριάζει η G20 με βασικό θέμα στην ατζέντα τον κίνδυνο για πόλεμο νομισμάτων.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,18% στις 11173 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,08% στις 23.431 μονάδες. Πτώση 0,05% στις 5.054 μονάδες καταγράφει στην Αυστραλία ο ASX ενώ ο κορεατικός Kospi ενισχύεται κατά 0,08% στις 1.981 μονάδες.

Η κινεζική αγορά εξακολουθεί να είναι κλειστή λόγω αργίας.

Την προηγούμενη ημέρα ανακοινώθηκε ότι η ύφεση στην ευρωζώνη ήταν το δ’ τρίμηνο του 2012 βαθύτερη από ότι είχε υπολογιστεί. Συγκεκριμένα η Eurostat ανακοίνωσε συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,6%.

Με αυτά τα δεδομένα και ενώ η νέα κυβέρνηση της Ιαπωνίας στοχεύει σε αντισυμβατική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής προκειμένου να στηρίξει την οικονομία, συνεδριάζει στη Μόσχα η G20. «Η Ιαπωνία εξακολουθεί να είναι το μεγάλο θέμα στην Ασία καθώς υπάρχουν πολλές θέσεις αναφορικά με το γεν ενόψει της συνόδου της G20. O Nikkei έχει χάσει έδαφος καθώς ανατιμάται το ιαπωνικό νόμισμα ενόψει της συνόδου» δήλωσε ο Stan Shamu της IG Markets.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v