Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα οικονομικά μεγέθη και στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα οικονομικά μεγέθη και στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,5% στις 11307 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,72% στις 23.383 μονάδες. Ο αυστραλιανός ASX σημειώνει άνοδο 0,65% στις 5.057 μονάδες και ο κορεατικός Kospi κινείται υψηλότερα κατά 0,18%σ τις 1.979 μονάδες.

Η κινεζική αγορά παραμένει κλειστή λόγω αργίας.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι το ΑΕΠ της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε για τρίτο συνεχές τρίμηνο κατά 0,1%. Τα στοιχεία ήταν δυσμενέστερα των εκτιμήσεων καθώς οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή ανάπτυξη κατά 0,1%.

Οι αναλυτές πάντως θεωρούν ότι με την εξέλιξη αυτή ενισχύεται το «στρατόπεδο» του Σίνζο Άμπε, του νέου πρωθυπουργού της Ιαπωνίας ο οποίος ζητά έκτακτα αντισυμβατικά μέτρα από τη νομισματική πολιτική για να δοθεί ώθηση στην οικονομία, σε τέτοιο βαθμό ώστε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας να ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει εσπευσμένα από το αξίωμά του.

Στη σημερινή συνεδρίασή της πάντως, η Τράπεζα της Ιαπωνίας άφησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της – όπως αναμενόταν – δηλώνοντας παράλληλα ότι κατά την εκτίμηση του Φεβρουαρίου η ιαπωνική οικονομία σταμάτησε να αποδυναμώνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v