Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διχασμένες οι ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές. Διορθωτικές κινήσεις στην Ιαπωνία μετά το χθεσινό +2%. Η Αυστραλία πήρε την σκυτάλη από τη Wall, καταγράφοντας υψηλό 4,5 ετών. Σε νέο ρεκόρ η μετοχή της Commonwealth Bank Australia.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές με το χρηματιστήριο του Τόκιο να καταγράφει διορθωτικές κινήσεις, ενώ από την άλλη πλευρά η Αυστραλιανή αγορά αναρριχήθηκε σε υψηλό 4,5 ετών.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,04% στις 11251 μονάδες, από το +2% της χθεσινής συνεδρίασης.

Ο κορεατικός Kospi αντιθέτως κατέγραψε κέρδη 1,56% στις 1.976 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX ενισχύθηκε κατά 0,86% στις 5.024 μονάδες που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2008. Στήριξη στις ασιατικές αγορές έδωσε και η χθεσινή συνεδρίαση στη Wall, κατά την οποία ο Dow Jones έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο 5ετίας, πάνω από τις 14.000 μονάδες.

Κλειστές παραμένουν οι αγορές σε Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν και Κίνα.

Η αυστραλιανή αγορά κινήθηκε στην τροχιά των εταιρικών αποτελεσμάτων. Η μετοχή της Commonwealth Bank of Australia άγγιξε νέο ρεκόρ με κέρδη 2,4% καθώς ο τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 6%, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι επενδυτές είχαν παράλληλα την προσοχή τους και στο διάγγελμα του Μπαράκ Ομπάμα (State of the Union) όπου ο Αμερικανός πρόεδρος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει σύντομα τις διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v