Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Αρνητικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες. Τα βλέμματα στην ΕΚΤ και τη συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι. Ρευστοποιήσεις κερδών στην Κίνα ενόψει εορταστικής περιόδου. Διόρθωση από τα υψηλά 4ετίας για Nikkei.

Αρνητικό πρόσημο παρουσιάζουν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι διορθωτικές κινήσεις είναι πιο έντονες στο χρηματιστήριο του Τόκιο από τα υψηλά 4 ετών που άγγιξε χθες.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,93% στις 11.357 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες 0,43% στις 23.157 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi σημειώνει πτώση 0,23% στις 1.931 μονάδες ενώ ο αυστραλιανός ASX ενισχύεται κατά 0,31% στις 4.955 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,76% στις 2.416 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,60% στις 2.759 μονάδες. Επισημαίνεται ότι στην κινεζική αγορά ο όγκος συναλλαγών είναι περιορισμένος δεδομένου ότι την Κυριακή ξεκινούν οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις. «Νομίζω ότι οι επενδυτές ρευστοποιούν ενόψει της εορταστικής περιόδου» εξηγεί Ben Kwong της KGI Asia

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η ισχυρή πλειοψηφία των αναλυτών προβλέπει ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της κατά τη σημερινή της συνεδρίαση. Το ενδιαφέρον όμως, εστιάζεται στη συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι, ειδικότερα μετά την επιβράδυνση του πληθωρισμού στο 2% που διευρύνει τα περιθώρια κινήσεων της ευρωτράπεζας. «Εκτιμούμε ότι ο κ. Ντράγκι πιθανότατα θα σηματοδοτήσει ότι υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες επιλογές χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής» δήλωσε ο Vassili Serebriakov της BNP Paribas

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v