Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλικό βραχυκύκλωμα στις αγορές

Μουδιασμένες οι αγορές μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία. Πτώση 2,26% στο Τόκιο. Σε υψηλό δύο μηνών τα γερμανικά Bunds. Στο $1,3041 το ευρώ έναντι του δολαρίου και χαμηλό 4 ετών έναντι του γεν.

Μουδιασμένες οι ασιατικές αγορές από το φόβο πλήρους ακυβερνησίας στην Ιταλία ενώ και το ευρώ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο 7 εβδομάδων στα 1,3040 δολ. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το ευρώ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο 4 ετών, στα 120,11 γεν.. Τα γερμανικά Bunds παράλληλα εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο δύο μηνών, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλέστερες τοποθετήσεις.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 2,26% στις 11.398 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,87% στις 22621 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,47% στις 2000 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κινείται χαμηλότερα κατά 1%.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,34% στις 2294 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,33% στις 2570 μονάδες.

Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB αναμένεται να ανοίξει τη σημερινή συνεδρίαση με πτώση 2,5%.

«Είναι πολύ πιθανό οι Ιταλοί να οδηγηθούν σύντομα ξανά στην κάλπη και στους επενδυτές δεν αρέσει η αβεβαιότητα» εξηγεί ο Ben Le Brun, της OptionXpress αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα της χώρας που φέρει τις έδρες της βουλής να μοιράζονται μεταξύ τριών κομμάτων και το Σίλβιο Μπερλουσκόνι να επιστρέφει δυναμικά.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους και στις ΗΠΑ όπου αργότερα σήμερα, ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke καταθέτει αργότερα σήμερα ενώπιον του Κογκρέσου για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας. Επισημαίνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, οι αγορές θορυβήθηκαν με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, όπου φάνηκε ότι από το Μάρτιο θα επανεξεταστεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v