Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Ήπιες πιέσεις στην Ασία μετά τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων. Η προσοχή στις κεντρικές τράπεζες και τα οικονομικά μεγέθη σε ΗΠΑ και Κίνα. Μοναδική εξαίρεση το Τόκιο με κέρδη 0,3%.

Διορθωτικές κινήσεις καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά από τα ισχυρά κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων που οδήγησαν αρκετούς δείκτες σε υψηλά 4,5 ετών και ενώ οι αναλυτές περιμένουν τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών αλλά και κρίσιμα οικονομικά μεγέθη.

Συγκεκριμένα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,24% στις 22.720 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,81% στις 2004 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κατά 0,15% στις 5123 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1% στις 2323 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,19% στις 2618 μονάδες.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το χρηματιστήριο του Τόκιο όπου ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,3% στις 11.968 μονάδες. Ενδοσυνεδριακή, ο δείκτης πέρασε ακόμη και τις 12.000 μονάδες για πρώτη φορά μετά το Σεπτέμβριο του 2008. Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας, κατά την τελευταία συνεδρίασή της με τον κ. Σικαρακάβα, δεν προχώρησε σε κάποια κίνηση. Οι περισσότεροι αναλυτές όμως, θεωρούν ότι θα υπάρξουν τολμηρές κινήσεις στη συνεδρίαση του επόμενου μήνα υπό τον κ. Κουρόντα. Το ιαπωνικό νόμισμα κινήθηκε πτωτικά (στα 94 γεν ανά δολάριο) δίνοντας ώθηση στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών.

Σε γενικές γραμμές όμως, «ο κόσμος περιμένει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας» εξηγεί ο Άντριου Σάλιβαν της Kim Eng Securities επισημαίνοντας παράλληλα, ότι αναμένονται τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ την Παρασκευή όπως επίσης και για την πορεία της κινεζικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v