Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να στρέφουν εκ νέου την προσοχή τους στην οικονομία. Πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο. Τα βλέμματα στην κεντρική τράπεζα της Κίνας.

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να στρέφουν εκ νέου την προσοχή τους στην οικονομία, ενώ οι αναλυτές κάνουν λόγο για ρευστοποιήσεις κερδών από την άνοδο των τελευταίων συνεδριάσεων.

Συγκεκριμένα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,61% στις 12.239 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,01% στις 22660 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi ενισχύεται κατά 0,32% στις 1999 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX καταγράφει απώλειες 0,47% στις 5104 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1% στις 2263 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,14% στις 2526 μονάδες.

Ο Μάθιου Σέργουντ της Perpetual Investments εξηγεί ότι οι επενδυτές αμφισβητούν εάν θα πρέπει να συνεχιστεί η ανοδική πορεία των αγορών, καθώς «μειώνονται τα εταιρικά κέρδη σε πολλές περιοχές και επιδεινώνονται οι προοπτικές για το 2013».

Τις εντονότερες πιέσεις κατά τη σημερινή συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές δέχεται ο τραπεζικός κλάδος. «Ο χρηματοοικονομικός κλάδος κινείται πτωτικά καθώς αναμένονται δηλώσεις από την κεντρική τράπεζα της Κίνας ως προς τη νομισματική πολιτική, αλλά και τη μεταρρύθμιση του κλάδου» εξηγεί ο Άντριου Σάλιβαν της Kim Eng Securities.

Η Bank of China υποχωρεί κατά 1,9%, η Standrard Chartered κατά 2,4% και η China Construction Bank κατά 1,4%.

Πτωτικά συνεχίζει να κινείται και η μετοχή της China Cosco Holdings με απώλειες 1%, ενώ στην εβδομάδα υπολογίζονται στο 8%, κυρίως λόγω των σχεδίων της εταιρείας να πουλήσει τη μονάδα Logistics στην China Ocean Shipping Group.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v