Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές τραπεζικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιτικές αγορές. Έντονη νευρικότητα από τους νέους κανόνες της κινεζικής κυβέρνησης για συγκεκριμένα τραπεζικά προϊόντα. Στο στόχαστρο τοποθετήσεις τραπεζών 467 δισ. δολ. Βουτιόα 7% για τη China Citic Ban

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές με τον τραπεζικό κλάδο να δέχεται τις εντονότερες πιέσεις. Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,26% στις 12.335 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,07% στις 22225 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX καταγράφει απώλειες 0,54% στις 4979 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite καταγράφει κάθετη πτώση 2,89% στις 2234 μονάδες και ο CSI 300 3,41% στις 2495 μονάδες.

Επισημαίνεται ότι για πολλές αγορές της περιοχής (Αυστραλία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Σιγκαπούρη) αυτή είναι η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, αλλά και του τριμήνου, καθώς αύριο τα χρηματιστήρια είναι κλειστά λόγω του καθολικού Πάσχα. Κλειστές θα είναι και οι περισσότερες αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Πέρα από την έντονη νευρικότητα που εξακολουθεί να επικρατεί στην ευρωζώνη, κυρίως μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο, αλλά και το de facto πολιτικό αδιέξοδο στην Ιταλία, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στην κινεζική κυβέρνηση, η οποία εξέδωσε νέους κανόνες για το τραπεζικό σύστημα με στόχο την πάταξη αμφίβολων χρηματοοικονομικών προϊόντων διαχείρισης πλούτου. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Wall Street Journal, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας στα τέλη του 2012 είχαν 467 δισ. δολ. σε τέτοια προϊόντα.

Στην κινεζική αγορά, οι τραπεζικές μετοχές δέχονται ισχυρές πιέσεις. Η China Merchants Bank υποχωρεί κατά 4.6% και η China Citic Bank Corp σημειώνει βουτιά 7.2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v