Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο άλμα 2,8% για την ιαπωνική αγορά

Μικτή εικόνα και πάλι στην Ασία. Το Τόκιο να κινείται στην τροχιά της BoJ και της αποδυνάμωσης του γεν, ενώ στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές επικρατεί νευρικότητα λόγω των εξελίξεων στην Κορέα και τη γρίπη των πτηνών στην Κίνα

Μικτή εικόνα εμφανίζουν και σήμερα οι ασιατικές αγορές με το Τόκιο να κινείται στην τροχιά της Bank of Japan και της αποδυνάμωσης του γεν, ενώ στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές επικρατεί νευρικότητα λόγω των εξελίξεων στην Κορέα και τη γρίπη των πτηνών στην Κίνα.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άλμα 2,80% στις 13.192 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,11% στις 21175 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi υποχωρεί κατά 0,44% στις 1.918 μονάδες ενώ ο αυστραλιανός ASX καταγράφει κέρδη 0,34% στις 4916 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,71% στις 2209 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,53% στις 2470 μονάδες.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2009, αγγίζοντας τα 98,85 γεν ανά δολάριο, στον απόηχο των σαρωτικών μέτρων που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ιαπωνίας την προηγούμενη εβδομάδα με διπλασιασμό της νομισματικής βάσης. «Πέρα από ψυχολογικούς παράγοντες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην υποχωρήσει το ιαπωνικό νόμισμα στα 100 γεν ανά δολάριο» δήλωσε ο Χιρόσι Μαέμπεα της UBS.

Στον αντίποδα όμως, η Moody’s με ανακοίνωσή της προειδοποιεί ότι οι εξελίξεις στη Βόρειο Κορέα είναι αρνητικός παράγοντας για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Νοτίου Κορέας, ενώ παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγκάζεται να εκδώσει καθησυχαστική ανακοίνωση για τα κρούσματα γρίπης των πτηνών στην Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v