Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές

Ανακάμπτουν οι περισσότεροι δείκτες. Ανοδικά χρυσός και πετρέλαιο. Πράσινο φως στην Ιαπωνία από την G20. Χρηματοοικονομικός κλάδος και εμπορεύματα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές μετά τις πιέσεις των τελευταίων ημερών που δημιούργησαν αρκετές αγοραστικές ευκαιρίες. Ανοδικά κινούνται και οι τιμές των εμπορευμάτων παρά τη χθεσινή κάθετη πτώση στη Wall Street.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,73% στις 13.316 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,45% στις 21.824 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 0,35% στις 1.906 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κέρδη 0,24% στις 4.923 μονάδες.

Ισχυρή η άνοδος στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,99% στις 2241 μονάδες και ο CSI 300 κατά 2,65% στις 2.530 μονάδες.

Από τη Σύνοδο της G20 προκύπτει ότι οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη δίνουν το πράσινο φως στην Ιαπωνία να συνεχίσει με τη μαζική νομισματική χαλάρωση, γεγονός που οδήγησε σε νέα υποχώρηση του γεν δίνοντας όμως, παράλληλα ώθηση στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών.

Παράλληλα, η τιμή του χρυσού ανακάμπτει με άνοδο 2% στα 1.416 δολ ανά ουγκιά. (τιμή spot), ενώ η τιμή πετρελαίου Brent σημειώνει άνοδο 0,5% σε απόσταση αναπνοής από τα 100 δολ. / βαρέλι.

Κέρδη 4,2% καταγράφει η μετοχή της Lenovo καθώς δημοσιεύματα τη φέρουν να αγοράζει και τη θυγατρική της ΙΒΜ για δίκτυα server.

Στην κινεζική αγορά, πρωταγωνιστεί ο χρηματοοικονομικός κλάδος όπως και ο κλάδος των εμπορευμάτων. Η Haitong Securities ενισχύεται κατά 3,3% και η Citic Securities κατά 3.,1% ενώ η Jiangxi Copper σημειώνει κέρδη 2.1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v