Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στην Ασία με οδηγό τις εξαγωγικές

Συνέχισαν ανοδικά την Τετάρτη οι ασιατικές αγορές, με αιχμή τις εξαγωγικές εταιρίες. Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2011 έναντι ευρώ και δολαρίου το γεν. Κλειστές οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Άνοδος για πετρέλαιο.

Συνέχισαν ανοδικά την Τετάρτη οι ασιατικές αγορές, με τις εξαγωγικές εταιρίες να ηγούνται της κίνησης, καθώς επωφελούνται από την υποχώρηση του γεν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2011 έναντι ευρώ και δολαρίου.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei συνέχισε υψηλότερα των 10.000 μονάδων, εμφανίζοντας άνοδο 1,5% στις 10.230 μονάδες.

Καθοριστική συμβολή στην περαιτέρω πτώση του γεν έπαιξαν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, που δείχνει αποφασιστικότητα για περαιτέρω υποχώρηση του νομίσματος.

Ισχυρά κέρδη εμφάνισαν οι μετοχές εξαγωγικών εταιριών όπως η Panasonic (+2,8%), η Fujitsu (+4%), η Mazda και η Sony.

Κέρδη 0,5% κατέγραψε ο δείκτης Straits Times στη Σιγκαπούρη, ενω στην Κίνα, σε μια συνεδρίαση μειωμένης διάρκειας λόγω εορτών, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά 0,3% μετά από εκτίναξη 2,5% την Τρίτη.

Σταθεροποιητική κίνηση για το δείκτη Kospi στη Νότιο Κορέα και τον Taiex στην Ταϊβάν.

Εν τω μεταξύ, κλειστές παραμένουν σήμερα λόγω της αργίας των Χριστουγέννων οι βασικότερες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ στη Wall, που υπάρχει κανονική συνεδρίαση, οι επενδυτές παραμένουν προσηλωμένοι στις διαπραγματεύσεις εν όψει "δημοσιονομικού γκρεμού".

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί αναμένεται να επιστρέψουν στο τραπέζι των συζητήσεων ήδη από την Πέμπτη, καθώς τα χρονικά περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας στενεύουν επικίνδυνα.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο, στα 89,05 δολάρια το βαρέλι ενώ οριακή υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v