Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δειλά βήματα ανόδου στην Ασία

Διστακτικά βήματα ανόδου στις ασιατικές αγορές σε μία συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών δεδομένου ότι και το ιαπωνικό χρηματιστήριο είναι κλειστό λόγω των γενεθλίων του Αυτοκράτορα.

Διστακτικά βήματα ανόδου στις ασιατικές αγορές σε μία συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών δεδομένου ότι και το ιαπωνικό χρηματιστήριο είναι κλειστό λόγω των γενεθλίων του Αυτοκράτορα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,16% στις 22.541 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 0,07% στις 1.981 μονάδες ενώ ο αυστραλιανός ASX σημειώνει κέρδη 0,22% στις 4645 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,14% στις 2.156 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,37% στις 2.380 μονάδες.

Το διεθνές κλίμα πάντως, εξακολουθεί να μην είναι ευνοϊκό για τις ασιατικές αγορές.
Στη Wall, ο Dow υποχώρησε 0,74%, στις 13.251,90 μονάδες. Ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,76% κλείνοντας στις 1.435,81 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,33% στις 3.044,36 μονάδες.

Οι επενδυτές εμφανίζονται απογοητευμένοι από τις διαπραγματεύσεις για το δημοσιονομικό γκρεμό. Οι Ρεπουμπλικάνοι απέσυραν το περιβόητο σχέδιο β’ από την ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ Obama και Κογκρέσου ενώ ο επικεφαλής τους John Boehner δείχνει πια εξαιρετικά αδύναμος να προωθήσει οποιοδήποτε σχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το τέλμα ως προς τις διαπραγματεύσεις για το δημοσιονομικό γκρεμό ήταν και η βασική αιτία για τις απώλειες που κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές κατά την προηγούμενη εβδομάδα. στη σημερινή συνεδρίαση ανακάμπτουν οι κλάδοι που δέχθηκαν έντονες πιέσεις, όπως ο τραπεζικός κλάδος στην κινεζική αγορά. Agricultural Bank και China Construction Bank καταγράφουν άνοδο 0.7%,ενώ η China Merchants μίνι ράλι 3.9%.

Στην αγορά της Σεούλ, η Samsung Electronics ενισχύθηκε κατά 1,9%, καθώς το CNBC μεταδίδει ότι αρκετοί αναλυτές είναι αισιόδοξοι για την κερδοφορία της κορεατικής εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v